Hey-Ai Chat

Check out the Hey-Ai discord / chat here !

Polki i Azjaci / Związek z azjatą?

More
13 years 4 months ago #129068 by Lilneko
u mnie zaczęło się od anime i mangi. dopiero niedawno dodałam do tego dramę i muzykę. podoba mi się ich styl, zachowanie, a najbardziej chyba oczy :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• PurplePills
  • PurplePills's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 4 months ago #129069 by PurplePills
Replied by PurplePills on topic Re: Polki i Azjaci / Związek z azjatą?
ehh większość z was w ogóle miała okazje żeby chociaż poznać jakiegoś azjatę, niekoniecznie z nim chodzić. Ja jeszcze żadnego nie spotkałam, na podkarpaciu ich nie ma, heh. W sumie to zaczęli mi się podobać odkąd zobaczyłam kilka teledysków k-pop'owych zespołów ;) Jest taki stereotyp, że azjaci są "niemili" w stosunku do kobiet, tzn traktują je z wyższością, dominacją.... niezbyt zachęcające ;P Może kiedyś bede miała okazje poznać chociaż, jednego żeby zobaczyć, różnice xD

• paullaa
  • paullaa's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 4 months ago #129070 by paullaa
Replied by paullaa on topic Re: Polki i Azjaci / Związek z azjatą?
PurplePills nie wiem nic o takich stereotypach..ja słyszałam że są bardzo mili.Mój zawsze jest dżentelmenem dla mnie.Jest tak miły,,uroczy i słodki że nie wiem;)
Jeszcze takich niemiłych co napisałaś nie spotkałam.Ale na pewno tacy istnieją.

• PurplePills
  • PurplePills's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 4 months ago #129071 by PurplePills
Replied by PurplePills on topic Re: Polki i Azjaci / Związek z azjatą?
nie no, ja nie mam pojęcia wiec swojej opinii nie wyrażam, tylko często takie coś słysze na ich temat. Ale, fajnie, że masz takiego chłopaka :D szczęscia życze :) ^^

• swirly
  • swirly's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 4 months ago #129074 by swirly
Replied by swirly on topic Re: Polki i Azjaci / Związek z azjatą?
PurplePills, niestety ale ten stereotyp jest BARDZO widoczny jeśli chodzi o chińczyków z wyższych sfer czy japończyków. Jeśli wychowani byli w atmosferze "jesteś chłopcem więc możesz więcej" niestety traktują kobiety jako kogoś gorszego :( Ale to głównie tyczy się tych, co i tak latają za azjatkami więc :)

Większość tych którzy wolą inne laski nie traktuje ich w ten sposób, ja się z tym spotkałam tylko parę razy ^^

More
13 years 4 months ago #129076 by Lilneko
znam kilku Azjatów i nie traktują oni kobiet z wyższością i są niemili. Powiedziałabym nawet że są milsi niż Polacy...

More
13 years 4 months ago #133905 by saranghae_91
Ja niestety ( albo na szczęście,bo mogłam tego zaznać :laugh: ) miałam okazję chodzić z Japończykiem kilka lat temu.
Umawiałam się z kilkoma Azjatami,ale ten przypadek był najciekawszy jak sądzę. Po krótce: poznaliśmy się na jednej ze stron internetowych,on był w Europie na wakacjach i postanowił mnie odwiedzić.
Na początku było dobrze,jednak z biegiem czas właśnie zaczęłam być traktowana przedmiotowo.
Kiedy robiłam wszystko po jego myśli,było ok,był miły,słodki,,zabawny... Ale kiedy mu się sprzeciwiałam,wkurzał się strasznie,krzyczał i nieczęsto wyrzucał mnie za drzwi,mówiąc,że nie chce mnie więcej widzieć... -_-
W końcu wyjechał do Francji,załatwiać jakieś sprawy związane ze swoim zespołem. Jednak kilka dni po jego wyjeździe,zupełnie przypadkiem zobaczyłam jego zdjęcia,gdy całował się z jakąś Francuzką. Swietnie,nie? :laugh: Teraz mnie to śmieszy,no ale nie oszukujmy się,wtedy było mi ciężko ^^""
Ogólnie działy się różne rzeczy,gdy byliśmy razem... Niektóre tak nierealne,że możnaby napisać sceniariusz @.@'

Mimo to nie zrażam się,po nim poznałam jeszcze wielu innych Azjatów,którzy są moimi dobrymi przyjaciółmi.
Moim przekleństwem jest to,że gustuję tylko w Azjatach,ale niestety jakoś nie mogę się przekonać by z kimś być.
Może jeszcze za wcześnie... Albo nie spotkałam nikogo w moim typie.
Wiem jedno-mój ideał po związku z nim zmienił się kompletnie.

• Ewa
  • Ewa's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 4 months ago #133929 by Ewa
Ja mogę powiedzięc tylko o tych, których spotkałam tu w Warszawie. Więc tak... ogólnie to wg mnie Polki są dla nich jedynie jakąś przygodą, a ostatecznie i tak chcą być z Azjatkami. Może przez to, że zazwyczaj rodzice są przeciwni jakimkolwiek kontaktom z polskimi dziewczynami, albo też gdyż chcą "wypróbować" różnych rzeczy w życiu. Nie mam pojęcia i nie mam ochoty w to wnikać :)

• Ewa
  • Ewa's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 4 months ago #134403 by Ewa
a tak chciałam się z wami podzielić wiadomością, którą właśnie dostałam. Dodam tylko, że jestem głęboko zażenowana:
"potrzebujemy jeszcze jednej dziewczyny dla mlodego wietnamczyka(przystojnego)
na zone
15tys zl.
fikcyjny slub dla papierow.
na 4mies zamieszkac trzeba z nim gdy kontrole bd"

NIE OGARNIAM!!!!!!! :blink:

• RockChick88
  • RockChick88's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 4 months ago #134404 by RockChick88
Replied by RockChick88 on topic Re: Polki i Azjaci / Związek z azjatą?

Ewa wrote: a tak chciałam się z wami podzielić wiadomością, którą właśnie dostałam. Dodam tylko, że jestem głęboko zażenowana:
"potrzebujemy jeszcze jednej dziewczyny dla mlodego wietnamczyka(przystojnego)
na zone
15tys zl.
fikcyjny slub dla papierow.
na 4mies zamieszkac trzeba z nim gdy kontrole bd"

NIE OGARNIAM!!!!!!! :blink:

Jestem rozczarowana.... :blink:
Pomimo mojej ogromnej słabości do Azjatów nigdy nie poszłabym na taki układ z obcym facetem :angry: